(snel)dichter * docent * inspirator: woordkunst -- wrap-ups -- workshops

zomer ’21: een terugblik

De zomer van 2021 was er zeker eentje om over naar huis te schrijven.
De diversiteit van de opdrachten is iets wat me enorm aantrekt in mijn werk als de Man met de Pen.

Een bescheiden terugblik:


1: #voetbalflarf

De #voetbalflarf was een vrijwel onbekend fenomeen in de wereld van de sociale media, maar door Kila van der Starre en mijzelf is dat veranderd. Op verschillende radiostations (in Nederland én België) en op allerlei websites is er aandacht besteed aan de #voetbalflarf (wil je weten wat een #voetbalflarf überhaupt is, klik dan hier of neus eens lekker rond op Instagram).

Kila en ik waren te gast bij NPO Radio 1 om over het fenomeen te praten én ik mocht op de Belgische radio vertellen hoe prachtig het is om #voetbalflarf te schrijven:

  1. videofragment van ons optreden bij de Taalstaat.
  2. audiofragment van mijn optreden in het programma We Zijn Er Bijna op de Vlaamse radio.

Voor een overzicht van alle plekken waar er aandacht aan de #voetbalflarf is besteed, klik hier.

Een #voetbalflarf door Kila van der Starre:

Een #voetbalflarf bij de wedstrijd Portugal – Frankrijk door mijzelf geschreven:


2: zomerschool

De zomerscholen voor de basisschoolkinderen in Nederland worden steeds populairder. Vaak worden de kinderen vermaakt en bijgeschoold met een combinatie van “schoolse vakken” (zoals rekenen en taal) en creatieve programma’s.

Voor Noordje in Amsterdam en ZIMIHC in Utrecht mocht ik meewerken aan de zomerschool van 2021. Uiteraard gebruikte ik creatief schrijven als middel om aan de slag te gaan met taal in het algemeen en klank, ritme, spel en plezier in het bijzonder. Ik stond kortom ook tijdens de zomervakantie gewoon voor de klas en werkte met de kinderen en collega’s toe naar een fraaie eindpresentatie.


3: sneldichten

In opdracht van De Jonge Balie Den Haag mocht ik voor de tweede keer aanwezig zijn bij het slotdiner van de Sluitingszittingsdagen. Hiermee wordt traditioneel het juridische jaar afgesloten.

Ondanks de geldende coronarestricties heb ik een groot aantal gedichten op maat kunnen schrijven voor de aanwezige advocaten, rechters en meesters.
De ter plekke geschreven gedichten namen de aanwezigen mee naar huis en hopelijk houden ze heel lang de herinnering levend aan een prachtige zomeravond in het Marriott Hotel in Den Haag.


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024

Thema door Anders Norén